Houses Bulgaria

"BULGARIA - the best kept secret on the Balkans"

България

БЪЛГАРИЯ - СТРАНА СЪС ЗАБЕЛЕЖИТЕЛЕН ПОТЕНЦИАЛ


  България се намира в Югоизточна Европа и заема около 111 000 кв.км в източната част на Балканския полуостров. Средната височина (над морското равнище) е 470 м. Територията ѝ покрива високи и средно високи планински вериги, равнини и долини. Почти една четвърт от територията на страната е покрита с гори. Еделвайсът, който расте на труднодостъпни места по високите планини, е едно от редките растения в страната, от които са останали изключително малко на брой. България е популярна и със своята маслодайна роза, която цъфти в Казанлъшката долина, позната още като Долината на розите.
 С красивата си крайбрежна ивица дълга 378 км по протежението на Черно море, България представлява предпочитана дестинация за почивка. Морската вода е кристално чиста и спокойна, заобиколена от дълги пясъчни плажове.
 Климатът в България е умерено континентален, мек и изключително подходящ за морски круизи през всеки сезон на годината. Крайбрежният климат се формира от влиянието на въздушните потоци на Черно море и Средиземноморието, и е значително по-мек през лятото в сравнение с този на съседните Турция и Гърция. Тук няма екстремни температури. Средната температура на въздуха през лятото 27°C, а на водата е около 24°C.
 България има население от около 8 милиона жители. От 1989г. се поставя началото на прехода на България от комунизъм и планова икономика към демокрация и пазарна икономика. Страната е демократична и със свободно избираем парламент. България има богата история и е популярна със своята култура и фолклор. Левът е националната валута, който се равнява на 1/2 Евро. България също така е страна на виното. На нея се пада петото място сред световните производители.
 Понастоящем страната е пълноправен член на НАТО, както и на ЕС от 2007 г.

ПОЛЕЗНИ ФАКТИ

● Директни полети от всички Европейски страни
● Твърда валута спрямо Еврото
● Бързоразвиваща се икономика
● Цените на имотите държат високи нива
● В сравнение с другите страни нивата на цените на имотите все още са доста ниски

ТУРИСТИЧЕСКА ИНДУСТРИЯ

 Туристическата индустрия на страната е бързоразвиваща се – както през зимния, така и през летния сезон. Над 9 млн. туристи средно посещават България всяка година. Летният сезон продължава 5 месеца.
 Бъди активен в Слънчев бряг: Нежната извивка на залива тук дава отпор на вълните, така че е спокойно за плуване. Също така е страхотно и за водните спортове, които се предлагат, сред тях са водни ски, джет-ски, парапланеризъм, гмуркане, кайт и уинд-сърфинг. Обратно на пясъка можете да се присъедините към игра на волейбол, или да посетите мини-голф игрището.
   Конната база предлага услугите си на любителите на конния спорт. Водно-увеселителни паркове: „Екшън Аквапарк” и „Луна Парк” Картинг и Приключение 4 х 4.
 Прекарайте страхотна нощ навън в Слънчев бряг: След като се мръкне, крайбрежният булевард пренася своя фокус от ядене навън в пълен купон. Елате рано вечерта и ще видите шоу с огнени танци на пясъка, традиционно изпълнявани на жарава.
 Стилните барове на плажа смесват коктейли, подхождащи на залеза. Ако имате енергия, огромните многоетажни клубове продължават забавата до сутринта.
 Друго място за забавления и кулинарно изкуство е Ханската Шатра в близост до Вятърната Мелница.

СЛЪНЧЕВ БРЯГ

 През средновековието заливът, намиращ се между нос Емине и Несебър, е имал два извора за чиста и питейна вода, представляващи допълнителен поминък за местното население. В наши дни местността е позната като Слънчев бряг, израства през 1958 г. и понастоящем е най-големият Черноморски курорт.
 Независимо къде ще отидете в курорта, Вие ще изживеете чувство на неограничена свобода и наслада от живота.
 Там са разположени повече от 1000 квадратни мили гори, а плажната ивица е с дължина около 6 км. Същевременно, Вие не сте никога прекалено далеч от вълненията на големия град.
 Няколко са световните курорти, които са толкова вълнуващи като Слънчев бряг, който се намира до четвъртия по големина български град - Бургас. Той е известен с най-голямата морска градина, най-дългия главен път, най-древния музей, най - натовареното пристанище с фондова борса, един от най-големите университети, и най-голямата ежегодна изложба на цветя в страната. Бургас също така е център на сухопътния, железопътния и въздушен транспорт, така че фактически Вие може да стигнете до всяка точка на света оттам. По-малко от час по магистралата ще Ви отнеме да достигнете до спиращия дъха резерват на река Камчия.
 В този популярен курорт има повече от сто парка, кафенета, барове, ресторанти с българска фолклорна музика, както и различни нощни заведения.

 
Четиризвезден жилищени и Спа комплекс - Слънчев бряг

Комлекс АТЛАНТИК РОЯЛ ПАЛАС е в един от най-известните български летни черноморски курорти...
 
повече »


Ваканционно селище & комплекс Аклади

Ваканционно селище & курорт “Аклади” се намира в местността “Аклади”, която е част от град Черноморец.


повече »
 
Конвентовата къща - Банско

Ваканционен комплекс ”Конвентовата къща” е построен в непосредствена близост до кабинковия лифт и околовръстния път на гр.Банско...

повече »


design: Design Picnic
programing: TaraSoft
Copyright © 2006 HOUSES BULGARIA | www.housesbulgaria.com  

English Български